Co se dělo v květnu

Dostal jsem odpověď od archeologů, která mě  mě trochu vyděsila, protože proti stavbě sice nic neměli, ale bude prý nutný základní výzkum odbornou organizací. Potřebují prý dohlížet na sejmutí ornice a po sejmutí udělají archeologický výzkum a teprve po něm se může dál pokračovat ve stavbě.  Pozitivní je aspoň informace, že archeologický výzkum vyvolaný zemními pracemi není hrazen investorem.

O pár dní později se archeologický průzkum vyřešil. Poté, co mě trochu vyděsila první odpověď, jsem poslal s předstihem formulář pro oznámení stavby a závěr je ten, že den před zaléváním pasů mám zavolat, archeolog si to vyfotí a prozkoumá a tím je hotovo.

Protože už to začalo vypadat na brzké zahájení stavby, poslal jsem  žádost o připojení vody a žádost o připojení k elektrické síti. ČEZ má celý proces trochu vychytanější něž VAK Beroun, protože vše se řeší elektronicky. Vodovody a kanalizace jedou přes klasickou poštu. Obě žádosti doputovaly na správná místa a už brzy dojde k instalaci.

Podepsal jsem smlouvu na spodní stavbu s firmou Smestav.

Když se sešly všechny správné podpisy na všech dokumentech a smlouvách, mohl jsem oznámit, že prvního června začínáme (a začali jsme).

V posledním květnovém příspěvku jsem se zabýval stavebním dozorem a tím, proč ho považuji za nutnost.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *