Slavnostní výkop

Už je to tady! Dnes najel bagr od Smestavu a začaly výkopové práce. Zdá se, že zeminy bude opravdu hodně a možná se bude muset i odvážet, což by mohl být problém (hlavně finanční). Odvozu zeminy jsem se chtěl od začátku vyhnout, protože je neskutečně drahé se jí zbavit, pokud si ji nevezme někdo, kdo ji zrovna potřebuje např. na zasypání nějaké jámy nebo srovnání pozemku.

Podle hrubých odhadů to mělo plus mínus vyjít tak, že vybagrovaná zemina se použije pro navezení terasy, ale je možné, že model v počítači se oproti realitě liší a budu se muset přebytečné hlíny zbavit. Kdyby měl někdo ze čtenářů tip jak na to, budu rád.

No, zkrátka už začínají ty praktické starosti, na které jsem se tři měsíce těšil a teď budu možná rád vzpomínat na dobu, kdy jsem řešil „jen“ papíry :)

Začaly výkopové práce

 

2 komentáře u „Slavnostní výkop

  1. Myslíte, že je takový problém se zbavit zeminy (pokud se nejedná přímo o šutry nebo břidlicový základ )? Vždy jsem měl pocit, že se zrovna hlíny a hlušiny není zase taková potíž zbavit. Jak vidno, pletu se. Soused si vloni kvůli pěstování nějakých nesmyslů na zahradě postavil mobilní dům a kvůli tomu (protože stál ve svahu) padlo 15 kubíků zeminy… kopat to ručně, asi bych pošel. On teda taky využil malého bagříku.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *