Žádost o připojení k elektrické síti

Kromě žádosti o připojení vody jsem rovněž zaslal žádost o připojení elektřiny. ČEZ má celý proces žádosti přeci jen poněkud jednodušší než VAK Beroun. Hlavní výhoda spočívá v tom, že se nic neposílá poštou, vše jde řešit po e-mailu.

Vše potřebné člověk najde na speciální stránce Nová přípojka (pro stavbu). Formulář je poměrně jednoduchý, jediná záludnost pro mě byla ta, že je třeba uvést, co se bude připojovat a jaký to má příkon. Z nabízených možností pro stavbu nevyhovuje žádná kromě „ostatní“. Zkusil jsem fintu s tím, že jsem nevyplnil nic a do mailu připsal, že je to prostě pro stavbu a že se bude připojovat běžné nářadí typu vrtačka, pila, bruska a podobně. Slečna mi v odpovědi doporučila zaškrtnout ostatní, což jsem tedy udělal a formulář znovu odeslal.

Oceňuji, že i když jsem nevyplnil příkon připojovaných spotřebičů (protože ho prostě nevím, nejsem elektrikář), slečna tam sama doplnila 10 kW, což snad bude OK.

Stejně jako u připojení vodoměru jsem nikde nenašel informaci o tom, kolik bude připojení elektřiny stát. Opět je to vcelku jedno, protože to stejně nemůže udělat nikdo jiný.

Žádost dostala svoje číslo a do 30 dnů mi dají vědět. Pevně ale doufám, že to bude dřív než za oněch 30 dní.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *