Co bude v domě na klíč

Před časem jsem v příspěvku co dělat na klíč a co ne popisoval, na čem se dá ušetřit. Dnes mám pár opačných tipů, tj. na čem se podle mě šetřit nevyplácí.

Nešetřil jsem na oknech a exteriérových dveřích. Výrobci oken se předhánějí ve slevách a různých akcích, ale pokud má Celet osvědčeného dodavatele, se kterým je zvyklý pracovat, nestojí mi pár ušetřených korun za to, abych hledal jiného dodavatele. Takto si za všechno ručí Celet a já nebudu v případě potíží řešit to, zda chybu udělal výrobce domu, nebo montér oken.

Nezasahoval jsem do výběru topení a ohřevu vody – nevyznám se v tom a pokud je zase dodavatel zvyklý pracovat s nějakou značkou a systémem, nechci se do toho plést a měnit zaběhané postupy. Navíc když je tou značkou AEG. Pro pořádek – topení budeme mít elektrické podlahové + krb.

Nebudu si sám dělat sádrokartonové příčky ze stejného důvodu jako u oken. Nechci se s někým dohadovat o tom, zda je špatně zeď nebo příčka a kudy povede elektřina nebo voda. Navíc ani toto neumím :)

Nepletu se ani do instalace elektřiny a vody, oboje jsou podle mě věci, které bych měl od dodavatele dostat na klíč. Nechci dostat holodům a pak s někým řešit, jestli tudy voda může vést nebo ne a kudy vlastně povede elektřina.

Kdybych byl elektrikář, sádrokartonář, okenář nebo topenář, viděl bych to asi jinak, ale ani jedno nejsem a mám tolik soudnosti, že dokážu odhadnout, do čeho se plést a do čeho už ne.

1 komentář u „Co bude v domě na klíč

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *