Začala stavba domu od firmy Celet

Dnes nastal den D – ráno najel na stavbu kamion z Celetu a po obědě měl dům hotové veškeré obvodové stěny a příčky. I když jsem věděl, že stavba dřevostavby je neskutečně rychlá, tak na vlastní oči je to ještě o něco rychlejší. V podstatě se za nějakých šest hodin postavilo objemově stejně, jako jsem stavěli minulé tři měsíce do země (samozřejmě se to srovnávat nedá, ale fascinující to je).

Celý dům je obrovská stavebnice a kromě toho, že lidé jsou menší než jednotlivé kostičky, se to moc neliší od stavění z lega. Jednotlivé díly do sebe zapadají, lepí se k sobě pěnou a samozřejmě se pak šroubují jak k sobě, tak do základové desky.

V první fázi se dělaly obvodové stěny a příčky, což bylo přesně to to, co se vešlo na jeden kamion. Jeřáb dorazil okolo osmé hodiny, minimálně třičtvrtě hodiny hledal vhodnou pozici, aby dosáhl co nejdál na staveniště a pak už to jelo. Z kamionu se zvedal jeden díl za druhým a okolo půl třetí bylo hotovo a jeřáb mohl odjet. Z celého obrysu domu chybí kousek zadní stěny a to zřejmě proto, že se prostě na kamion nevešel. Druhý kamion s krovem dorazí v pátek, takže na víkend bude dům skoro pod střechou a až se příští týden nandají okna a dveře, tak i pod zámkem. Prostě neuvěřitelné.

Parta montéru z Celetu fungovala jako dobře namazaný stroj, který dirigoval jejich šéf stylem, který se zalíbil i stavebnímu dozoru, což je určitě dobré znamení. Podle jeho vyjádření to má pevně v rukou a práce odsýpá. Zatím se tedy zdá, že po skvělé spolupráci a skvělých lidech ze Smestavu to s Celetem pokračuje také dobře. Doufejme, že to tak vydrží až do předání domu.

A protože o neuvěřitelné rychlosti výstavby vypoví obrázky více než tisíce slov, tak tady je nová fotogalerie výstavby horní stavby.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *