Dům je pod střechou i pod zámkem

Odskočili jsme si na týdenní dovolenou a během ní stavba poskočila mílovými kroky. Týden od počátku montáže měl dům osazená okna a dveře a šel zamknout. A to v tom týdnu byly i nějaké prostoje, kdyby to byl závod, je dům po zámkem za tři dny :).

O tomto víkendu se začala dělat střecha, takže předpovídané středeční deště by snad nemusely napáchat velké škody. Střecha samozřejmě není finální, ale fólie už na ní leží, takže proudem by dovnitř voda téct neměla.

Dnes se celý den dělala voda, která by měla být bez problémů až na jeden malý s odpadem ve sklepě, který by se býval byl hodil trochu jinde, ale po bitvě je každý generál, že. Instalatéři briskně vymysleli náhradní řešení a musím to zaklepat, zatím si všechna řemesla se vším poradila bez problémů. Neslyšel jsem žádně „to nejde“ nebo „to máte blbě, my s tím nehneme“. Všichni jsou zatím příjemní a nic není problém. Jako už několikrát musím říct: „snad to vydrží“.

Ve čtvrtek nastupují elektrikáři a sádrokartonáři začínají připravovat sádrokartony. Koncem týdne se budou dělat i rozvody pro alarm.

O víkendu jsme také úspěšně vybrali barvu dřevěného obložení domu, podezdívky a fasády – snad se nebudeme proklínat, až to bude na domě, protože podle vzorníků to sice vypadá hezky, ale realita může být na hony vzdálená.

Začíná to být docela hektické, práce na sebe navazují takřka na den, takže pořád je co dělat a už se těším, až to v listopadu skončí předáním domu.

Do galerie přibyly nějaké fotky.

Stavba střechy
Stavba střechy

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *