Venkovní rolety na domě

Rolety jsou praktickým doplňkem rodinného domu, tedy zejména ty venkovní. Mají totiž velkou spoustu předností. Proč tedy rolety na dům pořídit?

Vnitřní zatemnění má určitě na každém domě taky svoje místo, ovšem venkovní předokenní rolety se vyplatí pořídit. Jsou totiž praktické po několika stránkách. Běžně jsou vyrobeny z kovu, slitin hliníku, takže fungují do jisté míry jako ochrana majetku. U bezpečnostních rolet to samozřejmě platí ještě více, protože jsou přímo k tomuto úkolu tvořeny. Všechny venkovní rolety ovšem nabízejí možnost naprosto dokonalého zatemnění, která ale současně umožňuje intenzivně větrat. Kromě toho v zataženém stavu rolety také umějí redukovat venkovní hluk, což se jistě hodí třeba u bydlení u silnice nebo hlučných ulic velkoměsta. V zimních měsících se také vyplatí venkovní rolety zatahovat. Před okny totiž tvoří dodatečnou vrstvu izolace. Tím zabraňují únikům tepla okny a šetří finance za vytápění. V zataženém stavu také v létě nepropustí hmyz, ale některé jsou dokonce samostatně vybaveny sítí proti hmyzu, kterou se dá nezávisle na roletě pohybovat.

Někomu se venkovní rolety na domě nemusejí líbit, tím spíš ještě že mívají pouzdra vystouplá z omítky. To ale jde obejít a díky roletovým překladům Heluz se dají tato pouzdra zabudovat pod omítku, takže na fasádě domu nic celkový dojem nekazí a nikde nic netrčí. I při použití venkovních rolet jako stínění oken, nic nebrání tomu použít také vnitřní dekorační stínění, jako jsou závěsy nebo žaluzie. Vnější rolety nemusíte používat pořád a stačí někdy zatáhnout jen vnitřní zatemňovací prostředky. Kromě rolet se vně domu dají použít také speciální venkovní žaluzie, které jsou tak jako ty interiérové tvořeny lamelami z kovu, ovšem jejich vzhled je malinko odlišný. Hodí se tedy hlavně na moderní stavby.


Toto je placený inzertní článek, autor blogu nenese odpovědnost za jeho obsah. Pokud chcete vydat podobný článek s tématikou stavebnictví a bydlení, napište mi.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *