Moderní vjezd do domu

U rodinného domu je velká výhoda, že člověk většinou nemusí řešit problémy s místem na parkování. Máte u domu obvykle zahradu, na které můžete auto vždycky nechat stát nebo na delší dobu auto zaparkovat dokonce do garáže. Na druhou stranu jediným, co je potřeba vyřešit, je samotný vjezd na zahradu.

Máte na výběr z několika možností. Tou úplně nejlevnější a nejjednodušší jsou samo sebou obyčejné dvoukřídlé brány, které se otevírají a zavírají ručně. Proč si ale k novému domu přidat zastaralou bránu, s kterou se budete muset při každém příjezdu a odjezdu docela nadřít, když můžete mít mnohem vyšší standard. Moderní vjezdové brány jsou jen jednokřídlé, s tím, že křídlo se otevírá podél plotu na jednu stranu.

Samonosné nebo pojezdové

U těchto bran, které jsou poháněné elektromotorem, takže se otevírají a zavírají dálkovým ovládáním, se dá vybírat ze dvou alternativ. Tou první jsou pojezdové brány. Principiálně jsou jednodušší, protože se posunují po do země instalované kolejnici. Tato kolejnice je na hranici pozemku a vždy přes ni musíte přejet, což ovšem ničemu nevadí. Brány se samozřejmě dají uzpůsobit vzhledově zbytku plotu, obvykle to ale znamená, že mají kovový rám a výplň z dřevěných latí. Druhým typem jsou samonosné brány, které žádnou kolejnici nepotřebují.

Vedle těchto bran jsou pak k dostání ještě i dvoukřídlé elektrické brány. Používají se ale méně. V takovém případě se ovšem obě křídla řeší tak, aby se otevírala směrem do pozemku, tedy na zahradu, pochopitelně kvůli bezpečí.


Toto je placený reklamní článek, autor blogu nenese odpovědnost za jeho obsah. Pokud chcete vydat podobný článek s tématikou stavebnictví a bydlení, napište mi.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *