Dětská palanda Aramis (recenze)

Po dobré zkušenosti s komodou a skříněmi jsme se rozhodli řešit i dětskou postel přes MT nábytek. Tady je recenze a zkušenosti s provozem i montáží.

Ne, že bychom potřeboval patrovou postelí řešit nedostatek místa, ale děti mají z nepochopitelných důvodů pocit, že spát na palandě je strašně super :) Takže když pomalu dosloužily jejich dětské postýlky, šli jsme shánět palandu.

Po dobré zkušenosti s nákupem komod a šatní skříně jsme opět vybírali u MT Nábytek.  Chtěli jsme spíše něco decentního, žádnou barevnou divočinu, která by se nehodila ke zbytku pokoje. Vybrali jsme tedy patrovou postel Aramis, která má podle mého názoru výborný poměr cena/výkon, protože za její cenu nedostanete dvě postele, ale rovnou tři, což se může hodit například při přespání návštěvy či kamarádů. Třetí postelí vezme za vděk i unavený rodič uspávající večer děti. Akorát si ale zvyšujete riziko, že kromě dětí usne spolehlivě i uspávající :). A aby toho nebylo málo, má postel i úložný prostor v podobě dvou prostorných šuplíků.

Druhou výhodou je to, že postel obsahuje i matrace, takže nemusíte dokupovat nic dalšího, což není vždy pravidlem a často narazíte „skvělé“ nabídky, které ale neobsahují matrace. Na druhou stranu je třeba ale přiznat, že matrace nejsou žádný zázrak a pravděpodobně je budete po pár letech měnit za kvalitnější.

Doručení

Balíky s postelí jsou překvapivě malé a raději jsem se musel ujistit, že je to opravdu všechno. Nějak jsem podvědomě čekal větší krabice.

Montáž

Vlastní montáž je dost jednoduchá a zvládne ji každý, kdo už někdy nějaký nábytek skládal. Řekl bych, že je to jednodušší, než třeba komoda nebo skříň, protože postel nemá žádné zvláštní vychytávky jako třeba panty nebo jezdce šuplíků.

Montáž spočívá v sestavení tří samostatných postelí, kde dvě z nich se nakonec posadí na sebe a třetí zasune pod spodní. Jediný drobný zádrhel může nastat tím, že použijete zábranu z horní postele na spodní a naopak, což se přesně povedlo mně. Protože návod není zrovna super podrobný a kvalitní, chce to kromě sledování návodu používat i rčení dvakrát měř, jednou šroubuj.


Nenechte se zaskočit tím, že rošt pod matrace je delší, než je postel. Bude to asi tím, že postel se dělá ve více délkách a rošt je jen jeden. Vyřešíte to jednoduše tím, že jedno prkno z roštu vyndáte a zahodíte. Možná jsem ale měl jen smůlu a dostal rošt k větší variantě postele. Každopádně to ničemu nevadí.

Trošku mě překvapilo uchycení žebříku, který není nijak zapřen za postel a jen visí na šroubech. On to asi není žádný problém a šrouby dítě udrží, ale já osobně mám radši bytelnější řešení, které nemůže selhat.

Shrnutí

Patrová postel Aramis je za tu cenu myslím dobrá volba. Za jedny peníze dostanete tři plnohodnotná lůžka, která klidně poslouží i rodině se třemi dětmi a malým bytem. Až děti přestane palanda bavit, můžete ji rozložit na dvě samostatné postele, kde jedna bude mít další výsuvné  lůžko a druhá úložné šuplíky.

Montáž je jednoduchá a neměla by vám dělat žádné problémy. Provedení je celkem bytelné a nemusíte se bát, že by se postel pod náporem dětí rozložila.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *