Dětský pokoj od MT nábytek (recenze)

V dnešní době lze koupit přes internet všechno a samozřejmě i nábytek. Pokud vás nebaví nábytkové hypermarkety, kde vás na jednom konci pustí dovnitř a ven se nedostanete dokud je celé neprojdete, přečtěte si jak nakoupit nábytek pohodlně a bez stresu.

Když se dětem začaly rozpadat komody z IKEA či Sconta (už si nepamatuji, odkud jsou), rozhodli jsme se zkusit něco jiného, nakoupit přes internet a o zkušenost se podělit. Volba padla na MT nábytek, jehož reklamy  jste pravděpodobně už zaznamenali, protože je hodně vidět. Skoro by se dalo říct, že je to taková Alza mezi nábytkovými shopy :).

Dojem z obchodu

V obchodě na adrese mt-nabytek.cz je vše přehledné, nábytek je hezky nafocen,  popisky popisují vše, co potenciálního zákazníka může zajímat. Na první pohled je tak zřejmé, že nejde o garážovou firmičku o dvou lidech a že tady se nemusíte bát nakoupit.

Výběr dětského nábytku

Hledali jsem nábytek, který lze variabilně přestavovat a do budoucna rozšiřovat. Přeci jen roční dítě se dnes vejde do jedné komody, ale za 5 let už to asi nepůjde. Vybrali jsme nakonec ze sestavy Bambi 2 komody po 2 206 Kč  a jednu kombinovanou šatní skříň za 3 718 Kč.

Obchod si dává poměrně velkou rezervu na dodání. V našem případě to bylo cca 4 týdny, aktuálně ukazuje web dodání u komod 3 týdny. Realita je ale taková, že v našem případě přijel nábytek za dva týdny od objednání. U zboží jako je nábytek to nepovažuji za problém, málokdo se rozhodne koupit nábytek ze dne na den a chce ho mít zítra doma.

Montáž nábytku

Montáž je asi to, co každého bude zajímat nejvíce. Jak složité je nábytek sestavit? Pokud jste někdy stavěli nábytek z IKEA, Kika či Sconta, nebudete mít pravděpodobně problém.

Nábytek přišel precizně zabalen. Jednotlivé desky byly proložené papírem a hrany krabic  vyskládané polystyrenem, aby nemohlo dojít k oštípání rohů desek při manipulaci s krabicemi. Pevnost balení se asi nechtěně otestovala cestou, protože jedna krabice měla dost poškozený roh, ale na nábytku nebyl ani škrábanec. Odnesl to jen polystyren, který tam kvůli tomu je. Nicméně i tak řidič vše překontroloval, když si problému všiml. Pokud by byl nábytek poškozen, evidentně by neměl problém si ho zase odvézt.

K montáži potřebujete vlastní náčiní, součástí balení je jen imbus, u kterého se asi počítá s tím, že ho doma nemá každý. Naopak křížový i normální šroubovák je považován za standardní výbavu toho, kdo si nábytek kupuje.

Podle řeči návodu, resp. těch pěti slov, co na něm jsou, je nábytek z Polska. To může někoho nepříjemně překvapit, ale v tomto případě je třeba zapomenout na předsudky. Kvalita si v ničem nezadá s Německem či Švédskem. Co je trošku slabší, jen návod na montáž. Celý je na jedné straně A4 a na nějaké detailní rozkreslení zapomeňte. Potvrzuje se jen to, že v návodech má IKEA před všemi obrovský náskok. Nicméně jakmile se chytnete a pochopíte, který kus je který, je už montáž bez problémů. Pokud ale budete stavět nábytek poprvé a vaším vzorem je Pat a Mat, raději si pozvěte někoho zkušenějšího :)

Překvapilo mě, jak dlouho mi montáž trvala. Jeden kus jsem montoval okolo dvou hodin. Pokud bych se snažil smontovat skříň co nejrychleji, asi bych se dostal na lepší čas, ale poklidným tempem se skleničkou vína to trvalo takto dlouho.

Potěšilo mě zpracování a způsob montáže. Vše je řešeno kombinací dřevěných kolíčků a speciálních kovových šroubů, které se utahují speciální kovovou čepičkou. Pravděpodobně toto řešení budete znát z IKEA a podobných obchodů. Při montáži se nikde nic nelepí, vše je spojeno napevno šrouby a kolíčky. Všechno, co má něco vydržet, je kovové. Už jsem zažil i plastové pojezdy šuplíků, ale tady jsou krásné kovové (a pěkně promaštění vazelínou, takže dostat to pak z rukou je také umění :). Kovová je třeba i tyč na ramínka a její uchycení – drobnost, ale potěší. Na nábytku je vidět, že se výrobce nesnažil ušetřit za každou cenu a dal přednost kvalitě.

Sestavený nábytek vypadá poměrně bytelně, nic se nikde nevaklá, nic není nakřivo.  A hlavně je nábytek moc hezký a jsou z něj nadšené i děti :)

Závěr

Kromě trošku chudšího návodu se nedá nábytku nic vytknout a poměr cena/výkon mi přijde skvělý. Jistě se dá koupit komoda za 1 500 Kč, možná i za 1 000 Kč, když je nějaká akce, ale tu kvalitu to mít nebude. Pár hodně levných kousků nábytku jsem také už smontoval a s MT nábytkem se to nedá srovnat.

Pokud chcete kvalitu za rozumnou cenu a dětský pokojíček, ze kterého budou nadšené nejen děti, ale i každá návštěva, tak konkrétně se sestavou Bambi nešlápnete vedle.

Fotky

1 komentář u „Dětský pokoj od MT nábytek (recenze)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *