Neutrácejte zbytečně, lešení si půjčte

Jsou věci, které při stavbě kupujete, protože je spotřebujete, využijete i později a nebo jsou tak levné, že nemá smysl si je půjčovat. Na druhou stranu jsou věci, které použijete jednou v životě, pořizovací cena není úplně zanedbatelná a tak se vyplatí si je půjčit.

Lešení si půjčte

Takovým hezkým příkladem stavební pomůcky, kterou nemá většinou smysl kupovat je lešení. Po dokončení domu ho pravděpodobně nebudete potřebovat až do nějaké větší rekonstrukce či opravy. Ačkoliv se zdá, že jde o pár trubek a prken, pořizovací cena takové lešení není vůbec malá. Oproti tomu denní pronájem stojí pár korun.

Budete možná překvapeni, kolik lidí a firem se živí pronájmem lešení a souvisejících služeb. Rozhodně nemusíte bydlet jen v Praze nebo Brně, abyste našli půjčovnu, která vám nabídne své služby. Naopak většinou v bližším okolí stavby najdete několik firem a můžete si vybírat.

Lešení
Lešení

Ceny pronájmu lešení

Pokud si půjčujete nepohyblivé lešení, tj. takové, které se postaví okolo domu a nedá se s ním hýbat, je cena obvykle uváděna za metr čtvereční. Výsledná cena se tím pádem liší zakázku od zakázky podle toho, jak velký dům potřebujete lešením vybavit. Rovněž se ceníky liší v tom, že někdo účtuje po dnech a někdo rovnou po delším časovém úseku jako je například týden nebo měsíc.

Pohyblivé lešení, které je obvykle na kolečkách a dá se s ním kolem domu nebo v jeho vnitřku popojíždět, se půjčuje s cenou za kus a opět může být cena kalkulována na den nebo na delší období.

Podívejte se, jaké druhy lešení si lze půjčit třeba zde.

Nezapomeňte na kauci

K ceně pronájmu lešení nezapomeňte počítat s kaucí. Tu vám firma sice po vrácení lešení vrátí, ale musíte počítat s tím, že na několik dní budete hotovost muset složit a obejít se bez ní.

Žádejte doplňkové služby

Když si půjčujete lešení, vybírejte si firmy, které poskytují další doplňkové služby. Do těchto služeb spadá hlavně doprava lešení na místo stavby a jeho montáž a demontáž.

Online kalkulace ceny pronájmu

Firmy, které to s pronájmem lešení myslí vážně, obvykle na svých webech nabízí online kalkulátory nebo excelovské kalkulačky ke stažení, které vám vypočtou orientační cenu pronájmu včetně doplňkových služeb.

Při práci myslete na bezpečnost

Když už si úspěšně pronajmete lešení, nezapomeňte na bezpečnost při práci na něm. Často se budete pohybovat v nemalých výškách. Myslete na to, že v sádrovém krunýři váš dům snů nepostavíte.


Toto je placený PR článek, autor blogu nenese odpovědnost za jeho obsah. Pokud chcete vydat podobný článek s tématikou stavebnictví a bydlení, napište mi.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *