Jak vyřešit propojení kuchyně s obývacím prostorem

Propojení kuchyně s obývacím pokojem je velice oblíbeným trendem. Lidé spolu doma chtějí trávit co nejvíce času. Ocení ho především hospodyňky, které nechtějí být v kuchyni oddělené od zbytku rodiny. Ale má to i své výhody i nevýhody. A jak nejlépe propojit tyto dvě části? Čtěte dál a dozvíte se to!

Jak jednoduše propojit obývací prostor s kuchyní

Obývací část s kuchyní můžeme jednoduše spojit barovým pultem. Ten představuje z obývací části skutečný barový pult, ale ze strany druhé nabízí úložný prostor na jakékoliv kuchyňské nádobí.

Druhé řešení propojení je ostrůvkem, který může sloužit jako další pracovní plocha pro odkládání nebo přípravu jídla. Dalším způsobem je umístit na něj mycí nebo varné centrum. V neposlední řadě z něj můžete udělat centrum společenského života – může sloužit například jako improvizovaný jídelní stůl nebo bar.

Třetím tipem je oddělení nábytkovou stěnou poskládanou z kuchyňského nábytku. Celý prostor kuchyně a pokoje se pak stane zajímavě členitým a současně to bude dobře vypadat.

Výhody a nevýhody

Největší výhodou je sblížení členů rodiny nebo hostitelů s návštěvou při pohybu mezi obývákem a částí pro přípravu jídla.

Zvažte reálné nevýhody tohoto propojení. Pozvete-li si k vám domů návštěvu, usadíte ji do obývacího pokoje. Mezitím, co budete připravovat večeři, budete pod stálým dohledem vašich hostů. Ti mohou být svědky vašich zvyklostí v kuchyni, připečeného jídla, ale i výparů z pečení. Mimo to se jim naskytne zrovna nepříjemný pohled na zátiší se špinavými hrnci a talíři od večeře. A při příjemné konverzaci se nemusíte například díky hluku z kuchyně vůbec slyšet.

Vše má své pro i proti, proto všechno dobře zvažte a nezapomeňte zachovat styl.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *