Vlastní popelnice

Je to malý krok pro člověka, který nikdy nebyl bez popelnice, ale velký pro toho, kdo neměl dva měsíce kam dávat odpadky :)

Pokud nějaký čas nemáte zkolaudovaný dům, řešíte nerudovskou otázku „kam s ním“, myšleno s odpadem. A není moc možností, jak problém řešit. Pokud pomineme noční házení odpadu do sousedovic popelnice (nechcete si hned na začátek zničit sousedské vztahy), nebo prosté pohození v příkopu u silnice (nejste dobytek), zbývá v podstatě jen vožení odpadků tam, kde máte trvalé bydliště, či nenápadné vyhazování odpadu tam, kam zrovna jedete autem a vyskytuje se tam dostatečně anonymní kontejner, od kterého vás nevyžene uvědomělý důchodce. Žádná z variant není zrovna pohodlná a brzy vás přestane bavit.

Proto pro nás bylo malým svátkem to, když jsme si po kolaudaci mohli zajít na úřad vyplnit formulář o tom, kolik nás v domě bydlí, zaplatit příslušný poplatek (u nás 750 Kč/rok/dospělý člověk) a dostat nálepku signalizující popelářům, že tuto popelnici mají vyvážet.

Popelnici si samozřejmě musíte koupit vlastní a tady přidám jednu radu – kupte ji přes internet. Nejobvyklejší 120 litrovou plastovou popelnici najdete na internetu za cenu od zhruba 550 Kč. Poučen nákupem žebříku, který se k mému velkému překvapení nedal nikde na internetu koupit levněji než v Baumaxu, OBI, či Hornabachu, jsem vyrazil zkontrolovat ceny popelnic do těchto hobbymarketů a nestačil jsem se divit. Stejná popelnice tam stojí okolo 1100 Kč!

I když za dopravu popelnice zaplatíte skoro 200 Kč, pořád při nákupu přes internet slušně ušetříte. A protože na popelnici není dle mého názoru co pokazit a bůhví, jestli je nedělá jen jeden výrobce, neřešil jsem kde ji koupím a vzal jsem prostě nejlevnější obchod, kde ji měli skladem. Vyšlo to na obchodsezarukou.cz a mohu doporučit – dopoledne objednáno a odpoledne už psala přepravní společnost, že zítra popelnici přivezou.

K plné spokojenosti teď zbývá už jen to, aby popeláři popelnici zítra skutečně vyvezli :)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *