Knihy o stavbě a rekonstrukci domu

Projekt Venkovský dům začal původně pouze jako architektonicko-stavařská projekční kancelář se zaměřením na projektování rodinných a rekreačních malonákladových domů. Na základě vysoké poptávky ohledně kvalifikovaných odborných znalostí z řad laické veřejnosti jsme se rozhodli rozšířit naši činnost také o vydávání odborných knih.

Inspirováni řadou dotazů, podnětů a praktických zkušeností s výstavbou rodinných domů jsme se pustili do sepisování pilotního titulu Stavba domu svépomocí. Kniha, která je k dostání ZDE je nabytá praktickými radami a tipy, které ocení nejenom svépomocný stavebník. Kniha je strukturovaná přehledně od výběru ideální parcely až po základní předpoklady pro správnou údržbu již hotové stavby.

Druhým titulem je kniha Rekonstrukce domu , která se zabývá problematikou renovací starších špatně udržovaných staveb pro bydlení, kterých je na území České republiky v porovnání s ostatními zeměmi EU stále ještě obrovské množství. Tento nevyužitý potenciál často krásných a malebných staveb je hlavním tématem této knihy, která lze zakoupit ZDE.

Zatím poslední vydanou knihou je titul Jak postavit malý dům. Tuto publikaci jsme psali nejdéle ze všech a obsahuje stovky názorných ilustrací, které se věnují stavbě nízkonákladové dřevostavby. Na více jak 270 stranách s rozkládacími listy je popsáno mnoho konstrukčních řešení a variant staveb na bázi dřevěných materiálů. Kniha je k dostání i se stavebním deníkem zdarma ZDE.

Aktuálně se věnujeme navrhování malých dřevostaveb, které mají parametry domů, pro které není potřeba komplikované stavební povolení. Tyto projekty jsou k dostání na našich webových stránkách, kde naleznete mimo jiné mnoho užitečných rad a tipů souvisejících se stavbou domu. Také dopisujeme publikaci Dřevostavba svépomocí v tištěné podobě, která by měla vyjít v průběhu letošního roku.

Doufáme, že vás některá z našich publikací zaujala a v případě, že byste v ní nenašli odpověď na některou z vašich otázek, neváhejte nás kontaktovat, mile rádi vám odpovíme. Přejeme vám mnoho úspěchů a hlavně trpělivosti při stavbě či rekonstrukci vašeho domu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *