Co se dělo se stavbou v březnu

Blog existuje už měsíc a přesto, že se ještě nestaví, stihl jsem toho popsat dost. Tady je souhrn věcí, které jsem publikoval v březnu.

Začal jsem sepsáním důvodů proč psát blog o stavbě domu, následně jsem popisoval, co znamená žádat o stavební povolení a že strach z jednání s úřady nebyl nakonec opodstatněný a vše šlo vcelku hladce. Když stavební povolení dorazilo, překvapilo mě, kolik povinností z něj plyne a co všechno musí člověk udělat, než poprvé kopne.

Popisoval jsem také to, proč jsme zvolili dřevostavbu a proč si myslím, že je to nejlepší řešení. Následně mě překvapil spam od stavebních firem, které sledují obecní weby a když se na nich objeví stavební povolení, začnou posílat stavebníkovi své nabídky.

Skoro ve slíbené lhůtě dorazilo povolení od kanalizací Beroun a tak již nic nebrání vydání stavebního povolení.

Popsal jsem  proces výběru dodavatele dřevostavby a doporučil kde hledat inspiraci a zkušenosti s dřevostavbou. Vrátil jsem se zhruba dva roky zpět, kdy jsme už málem vybrali dodavatele, který stavěl domy z bedýnek od raket.

Poslední březnový článek už je aspoň trochu o stavbě, byť zatím stále v teoretické rovině – věnoval jsem se systému pro stavbu opěrných zdí.

Uvidíme, jestli v dubnu dojde už na nějaké praktické věci ze stavby, ale vidím to spíš až na květen.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *