Náš polosklep bude brzy pod střechou

Smestav jede na plné obrátky a z holé betonové desky je za týden skoro hotové podsklepení. Z celé části zapuštěné do svahu a částečně i pod zem už chybí jen jedna obvodová stěna garáže a asi dvě příčky. Jinak už je hotov vchod do domu, sklep i technická místnost. V neděli začal tesař dělat bednění pro vylití stropu, který bude zároveň i základovou deskou pro vrchní dřevostavbu. Strop by se měl lít ve středu.

Zítra máme přímo na stavbě schůzku s Celetem a budeme ladit harmonogram dalších prací na vrchní dřevostavbě. Podle původního plánu má Celet nastoupit 15. srpna a pokud se ve středu zaleje strop, mohlo by se to stihnout podle plánu. Zbývá sice zalít ještě celou základovou desku v nepodsklepené části, ale ta je komplet připravená a stačí ji jen vylít betonem. Asi to také bude chtít trochu srovnat okolí, než Celet nastoupí, aby se s jeřábem dostali co nejblíže k základové desce.

Budu se asi opakovat, ale musím konstatovat, že Smestav odvádí skvělou práci. Když hoří termíny, tak makají o víkendu, nic není problém a když se problém objeví, tak se aktivně řeší. Prostě paráda. Pokud hledáte stavební firmu na západ od Prahy, se kterou se nebudete muset neustále dohadovat a která udělá bez zbytečných průtahů přesně to, co má v projektu, můžu Smestav jenom doporučit.

Foto opět ukáže více (celá galerie):

Příprava bednění na vylití stropu
Příprava bednění na vylití stropu

Zapsání rozestavěné stavby na katastr

Kromě sledování stavby řeším i další návazné věci a jednou z nich je zapsání rozestavěné stavby na katastr. Zítra bych si měl od geodeta vyzvednout vše potřebné a rovnou to na katastr odnesu. O zkušenost se tady podělím. Už teď mohu ale prozradit, že vyplnění formuláře je docela peklo – co si myslet o formuláři, ke kterému potřebujete dvě A4 návodu na vyplnění.

Díky zaměřování pozemku pro katastr jsem také konečně zjistil, kde je čtvrtý roh zahrady, který nebyl úplně zřejmý a spíš jsme ho jen tušili. Příjemně překvapilo, že je asi o 5 metrů dál, než jsme mysleli, takže zahrada bude větší :)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *