Dva týdny po prvním kopnutí

Před dvěma týdny se poprvé koplo do země a od té doby se pořád něco děje. Uplynulé dny se nesly ve znamení zbavování se přebytečné zeminy, což se ukázalo jako docela složitý problém a také se stavěla opěrná zeď. Jak už jsem psal, opěrná zeď se měnila za pochodu a já jsem opravdu strašně rád, že jsem vybral firmu, pro kterou nic není problém a když už se nějaký objeví, tak se okamžitě řeší a vyřeší.

Do fotogalerie jsem přidal fotky ze založení opěrné zdi a jedno foto z pátku, kde už je zeď skoro hotová. Pro techničtější čtenáře – zeď je ze ztraceného bednění řádně prošpikovaného železem, svisle je v každé „cihle“ desítka kari a vodorovně je zeď prokládána osmičkou. Zeď nevypadá vůbec špatně a i kdyby vypadala, nikdo na ní stejně nebude koukat, když je za domem. Už máme i vybrané převislé rostliny, které ji pokryjí :)

Tento týden se bagrují a lijí pasy pro nadzemní základovou desku, což je možná trochu překvapivé, když ještě není spodní deska, ale je to proto, že po vyhloubení částečně zapuštěného podlaží by se přes něj už bagr nedostal k bagrování pasů pro nadzemní desku. Původní plán byl, že se to udělá malým bagříkem po podzemní části, ale s ohledem na to, že místy se už naráželo na skálu, rozhodl dodavatel, že se to udělá velkým bagrem hned. Já jen doufám, že se ty desky nakonec potkají tam kde mají :)

Kromě lítání na stavbu řešíme už i interiér a jako první zkoumáme kuchyně. Zatím jsme se byli inspirovat v IKEA a překvapivě nevychází její kuchyně vůbec zle. Původně jsme mysleli, že si necháme udělat kuchyň na míru od truhláře, ale  jsme nahlodáni nechat to na IKEA. Určitě ale prozkoumáme i jiné možnosti a o výsledek se podělím. Pokud máte někdo zkušenost s výběrem kuchyně, budu rád za tipy v diskusi pod článkem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *