Dokončovací práce venku i uvnitř

Po kratší přestávce po vylití podlah už zase řemeslníci makají na plné obrátky. Za poslední týden se toho stihlo docela dost.

Podlahy

Po 4 dnech podlahy v tomto počasí moc důvěry nevzbuzovaly a raději jsem po nich chodil velmi opatrně. Vlhkost v domě byla doslova hmatatelná, protože po oknech stékaly kapky vody a mokré byly i kliky. Větráním se to ale brzy srovnalo a teď po dvou týdnech už vlhkost vidět není. Nicméně nepochybuji o tom, že v podlahách jsou ještě litry vody, která musí ven. Po týdnu už jely práce uvnitř naplno a podlahy tím snad nijak neutrpěly (kromě špíny, která tam už zase je).

Hotové podlahy
Hotové podlahy

Sádrokartony

Dodělávají se načisto sádrokartony, aby je mohli příští týden přebrousit a o víkendu se mohlo malovat. Přibyla nám zídka okolo schodů, takže při neopatrném pohybu po obýváku už nám nikdo nespadne o patro níž :) Rovněž se instalují pouzdra pro posuvné dveře v koupelně a šatně, takže už to zase bude více vypadat jako ve finálním stavu a můžeme začít propočítávat obklady.

Fasáda

Příští týden by se měla dodělat komplet fasáda, tak doufejme, že nepřijdou deště a povede se to. Lešení kolem domu nám blokuje finalizaci terénních prací. Potřebujeme hlavně doladit vjezd do garáže  a vrátit do původního stavu chodník před domem, který jsme rozebrali, aby ho těžká technika nezničila. Kromě toho ještě vůbec není udělán přístup do domu, který by se už také hodil.

Spodní stavbu jsme dali zatím do polystyrenu a lepidla a uvidí se, jak to vyjde s finální fasádou.

Spodní fasáda
Spodní fasáda

Plot, vsakovací jímky

Minulý týden jsme zvládli i půlku rýhy pro plot ze Stavoblocku, ale se stavbou bohužel musíme počkat na finalizaci terénu, protože po postavení plotu už bagr na zahradu nedostaneme.

Přítomnost malého bagříku jsme využili pro vyhloubení dvou vsakovacích jam na dešťovku. Tu u garáže jsme udělali komplet, takže už je zase zasypaná. Druhá čeká na dodělání, protože došel štěrk a také jeho vození kolečkem není úplně jednoduché, takže doufám, že mi ho tam příště doveze bagr :)

Bagřík
Bagřík

Pokud všechno klapne a vyjde počasí, měl by být Celet až na drobnější dodělávky hotov příští týden a stejně tak bychom chtěli dotáhnout se Smestavem terén. Reálně hrozí, že když se tam bagr nedostane teď, zůstane nám stávající stav do jara a to by bylo dost nepříjemné.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *