Dokonalé zatemnění oken

Ochrana před protivným sluncem, zvědavými pohledy sousedů a také před případnými nenechavými zlodějíčky. Tohle všechno jsou funkce, které zvládnou zastat rolety. Prodávají se v různých typech, některé se instalují do interiéru, jiné do exteriéru. Můžete je využít i na vašem domě.

Asi nejznámější jsou klasické látkové interiérové rolety, které se využívají již řadu let a to ještě dříve, než se vůbec začaly objevovat žaluzie. Výhodou látkových rolet je především poměrně dokonalé zastínění, poněvadž v nich nejsou žádné mezery. Poskytují jednolitou celistvou zatemňovací vrstvu. Od dob, kdy tyto rolety začínaly, ale ušly kus cesty a dnes se již prodávají jako vysoce designové interiérové doplňky.

Zajímavou novinkou, která se objevila na trhu mezi zatemňujícími doplňky oken, jsou vnitřní rolety Twintex. Fungují na úplně novém principu. Jedná se o proužkované dvouvrstvé rolety, u kterých se střídá průhledný a barevný pruh. Když chcete mít doma světlo jednoduše, necháte pruhy překrývat – průhledné na průhledných, barevné na barevných. Světlo je sice tlumeno a vytváří zajímavý odstín, ale pro zatemnění se jedna vrstva posune tak, že její barevné pruhy překryjí ty průhledné na druhé vrstvě. Ovládání je u těchto typů rolet možno zařídit jak manuální pomocí řetízku, tak i motorové.

Z úplně jiného soudku pak lze vypíchnout bezpečnostní rolety. Ty se instalují zvenku objektu. Výborně se hodí třeba na balkonové dveře, ale i okna rodinných domů, který chcete zastínit a současně zabezpečit proti krádežím, třeba když jedete na dovolenou. Kromě toho se ale také využívají na komerční objekty. Bezpečnostní rolety jsou vyrobeny z hliníku a vyplněny PUR pěnou kvůli izolaci. Díky tomu jsou ale poměrně těžké, takže ovládání je řešeno pouze elektromotorem.


Toto je placený PR článek, autor blogu nenese odpovědnost za jeho obsah. Pokud chcete vydat podobný článek s tématikou stavebnictví a bydlení, napište mi.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *