Co se dělo v červenci

Začal jsem šestý měsíc blogování o stavbě, z toho vlastní stavba probíhá třetí měsíc. Co se dělo v červenci přináším v pravidelném souhrnu.

Podívali jsme se na to, co bude v domě na klíč a proč. Shrnutí je jednoduché – čemu nerozumím, nebo co vyžaduje hodně odbornou práci, to nebudu dělat sám (voda, elektřina, topení a pod.)

Začátkem června nám trochu zatopilo počasí – získali jsme neplánovaný bazén a stavba byla asi na týden pozastavena. Těžko bagrovat a lít pasy, když každý večer přijde přívalový déšť. Fotky mluví za vše. Po týdnu se ale počasí umoudřilo a my jsme mohli zahlásit „bazén zrušen, stavíme dál„.

V diskusi pod článkem mě čtenář upozornil na instruktážní videa Stavoblock, tak jsem je zveřejnil i zde na blogu, protože ze statistik návštěvnosti plyne, že sem hodně čtenářů chodí právě kvůli informacím o opěrných zdích ze systému Stavoblock. Paradoxem je, že nakonec možná Stavoblock vůbec nepoužijeme, i když v plánu byly dvě opěrné zdi.

Archeologové také vydali zprávu, že nic nenašli a stavba může nerušeně pokračovat. Trochu jsem se obával, co bude pan archeolog říkat na tu obrovskou díru v zemi, ale neříkal naštěstí nic.

Dokončili jsme základovou desku v 1PP a udělala se její izolace. Vyřešili jsme také drobnou komplikaci s kanalizací. Přípojka je sice hodně hluboko, ale to náš dům také, takže to chtělo opravdu přesně proměřit a zkontrolovat, aby nám kanalizace nemusela téct do kopce.

No a na konci července jsme mohli avizovat, že náš polosklep bude brzy pod střechou.

Červenec byl i rekordním měsícem v návštěvnosti blogu – zavítalo sem přesně 600 lidí. Doufám, že brzy padne tisícovka :)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *