Útulný byt díky kusovým kobercům


S přibývajícími teplými dny se stále více zaplňují balkony bytových domů. Pro ty, kteří nemají možnost vlastní zahrady se balkon stává takovým malým útočištěm a místem relaxace. Snad každý miluje možnost dát si ranní kávu společně s prvními ranními paprsky, nebo naopak sklenku vína při západu slunce. Pokud jste doposud balkon využívali jen jako odkladiště nepotřebných věcí, je načase to změnit.

Proměna balkonu

První krok, který zásadním způsobem změní vzhled vašeho balkonu je položení umělé trávy. Umělý travní koberec je ideální krytinou jak pro vnější, tak i vnitřní prostory. Neútulná, studená panelová zem dostane zcela jiný vzhled. Stejně jako u tradičních koberců, i u těch travních existuje široká nabídka. Jednotlivé koberce se liší nejen použitým materiálem, ale také délkou vlasu, hustotou a tvrdostí. Umělý travní koberec vám zpříjemní chvíle strávené na balkoně a vy si budete moci v letních měsících užívat co nejvíce volna venku. Bohužel sezona vysedávání na balkoně trvá jen pár měsíců, a tak byste se měli také zaměřit na výběr vhodných koberců i do vašeho interiéru. Přece jen chceme, abychom se také doma cítili pohodlně. Jestliže jste se do zelené barvy zamilovali, pak si i dovnitř můžete vybrat zelený kusový koberec.

Jak vybírat koberce

Je jen na vás, jakou velikost, délku vlasu tvar a vzor zvolíte. Pokud máte rádi jednoduchost, vsaďte na jednobarevný koberec s dlouhým vlasem, který můžete snadno zkombinovat s jakýmkoliv nábytkem a výmalbou stěn. Pokud dáváte přednost výrazným prvkům, pak si můžete vybrat některý z koberců s výrazným vzorem, který bude dominantním prvkem pokoje. To samé platí i u dětských koberců. Tam je rozdíl v tom, že byste při výběru koberce do dětského pokoje měli zohlednit věk dítěte. Obecně platí, že čím menší dítě, tím je lepší koberec na co největší ploše, protože malé děti si hrají především na zemi. Bohatou nabídku dětských koberců najdete na stránkách www.vopi.cz/detske-koberce/.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *