Podlaha ve sklepě

Podlaha ve sklepě, resp. v technické místnosti se zdála celkem nepodstatná a tak jsme skoro rok vegetovali na holém betonu – v technické místnosti člověk nebydlí, tak je to fuk. Nevýhodou holého betonu je samozřejmě to, že se z něj neustále práší a nemůžete po něm chodit v domácí obuvi nebo dokonce bosí.

Rozhodnutí udělat v technické místnosti finální podlahu uspíšil nákup nové pračky, protože tu bych nerad odepsal kvůli prašnému prostředí, které přeci jen moderním spotřebičům asi moc nesvědčí. Naše nová pračka je zjevně plná elektroniky, protože kromě složení prádla a odnesení do skříně už dělá vše sama :)

Původně jsme na podlahu počítali s nějakým levným PVC, ale při důkladnějším zamyšlení a letmém porovnání cen jsme dospěli k závěru, že pro tento typ místnosti je lepší dlažba a k mému překvapení je dokonce i výrazně levnější.

Do technické místnosti jste totiž většinou ochotni koupit prakticky to nejlevnější, co splňuje požadavky a alespoň trochu dobře vypadá. Nemá smysl dávat na podlahu k pračce a bojleru italský mramor.

Měli jsem asi i trochu štěstí, když jsme v OBI narazili ve výprodeji na dlažbu s designem cihlové podlahy ve velikosti 32×32 cm a za cenu 79 Kč za metr! Spolu s kuponem na 15% slevu, které OBI rozdává zhruba každý měsíc a který kupodivu platil i na takto zlevněné zboží, jsme metr dlažby pořídili za pro mě neuvěřitelných 67 Kč. Při cca 13 m čtverečních je cena za dlažbu necelá tisícovka a i kdybychom počítali dvě stovky za lepidlo a další dvě za spárovačku, jsme na cca 1 400 Kč.

Položit dlažbu je samozřejmě trochu pracnější, něž položit PVC, ale při velkých dlaždicích to zas takový problém není a dá se to zvládnout za odpoledne. A samozřejmě výsledek je podle mého názoru řádově lepší a v technické místnosti i vhodnější.

Po této zkušenosti jsme se rozhodli položit časem dlažbu i do vstupní místnosti, protože necelý rok ležící PVC tam dost trpí a špatně se udržuje. Dlažba místnosti určitě pomůže.

Závěr: i když se na první pohled zdá, že levnou podlahu řeší levné PVC, není to pravda. Dlažba vyjde levněji a pro trochu zručného kutila není v pokládce problém.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *