Nákup materiálu na pergolu přes internet

Začínáme nakupovat materiál na pergolu a jako první sháním KVH hranoly. Jsou věci, které nám nejlevněji udělala místní firma, ale stále je většina materiálu nejlevnější jinde a tak přichází ke slovu internet.

Sehnat za rozumnou cenu KVH hranoly je trochu peklo. Poučení z mého shánění je, že když vám jednou nějaká firma sedne a dá nejlepší cenu, dá ji pravděpodobně i na jiný materiál a nemá cenu trávit čas poptávkami jinde.

Mé zkušenosti s nákupem KVH

Místní prodejna dřeva je sice levnější než místní OBI, resp. srovnatelná, když bych v OBI vychytal slevu, ale i tak bych u obou prodělal cca 2000 Kč, což je nějakých 16 % ze zakázky a ještě bych si pro to musel kousek dojet.

Vygooglované firmy, které vypadaly použitelně, zklamaly totálně. První se nenamáhala odpovědět vůbec. Druhá na webu nabízela, že když se mi nechce probírat jejich ceníky, mám poslat poptávku a rádi mi udělají nabídku na míru. To mě zaujalo, ale když mi paní odpověděla, že tady mám ceník a mám si vybrat, trochu mě to zaskočilo. Odpověděl jsem, že slibují kalkulaci na míru, na což ona odpověděla, že na to nemá čas. Super přístup k zákazníkovi, že? Proč se snažit u zakázky za 10 tisíc…

Online eshop vypadal cenově zajímavě, ale vše narazilo na to, že dodávají jen celé délky, které sice nařežou, ale vždy musím vzít celý KVH, který má 13 metrů! Když od některého rozměru potřebuje třeba jen 4 m, je to jaksi nabídka na prd. Těžko budu přebytky prodávat na Aukru, že.

Takže jak už jsem naznačil na začátku, nejlepší volbou se ukázal už jednou ověřený dodavatel, od kterého jsem kupoval schodnice, tj. firma MAPH z Liberce. KVH hranoly na pergolu u nich vychází cca na 10 500 Kč včetně dopravy, což mi přijde jako hodně dobrá cena, když uvážím, že by to mělo ve výsledku být cca 60-70 % celkových nákladů na pergolu (zbytek budou patky, střecha, nátěr a spojovací materiál. V MAPHu mi navíc jako jediní dokáží nařezat KVH i pod úhlem 45°, což bych svépomocí řezal dost blbě.

Takže teď čekáme, až hranoly dorazí a stavba pergoly může začít.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *