Pěstujeme trávník

Asi bude ještě chvilku trvat, než budeme mít finální zahradu, resp. alespoň finální záměr, jak by zahrada měla vypadat. Rozhodli jsme se svěřit do rukou odborníka a zahradu si nechat navrhnout. Už jsem  párkrát psal, že lecos udělám sám, ale do oborů,  o kterých fakt nic nevím, se cpát nehodlám a zahradní architektura je jedním z nich :) Studii zahrady bychom měli mít do konce května, tak uvidíme.

Nicméně je asi celkem jasné, že přímo pod okny na terase bude tráva, nanejvýš nějaký keřík, takže jsme se rozhodli vysít trávu hned teď na jaře a na studii celé zahrady nečekat. I proto, že je tu riziko dalších úprav, jsme nakonec nezvolili travní koberec, který by byla škoda za půl roku rozrýpat a trávu jsme vyseli klasicky.

Protože neděláme anglický trávník ani golfový green, koupil jsem v OBI 2 kg trávy pro hřiště a 1 kg nějaké obyčejné. Vše jsem smíchal a poházel na předem srovnanou terasu. Použili jsme hlínu, která zbyla z terénních úprav. Není to úplně ornice, ale je celkem slušná a když tu mohla růst tráva před tím, nevidím důvod, aby v ní nerostla znovu :)

Čerstvě zaseto

Prostě z trávy neděláme vědu, něco vyroste a pak se uvidí. Zatím je zasetá týden a pár výhonků čehosi už tam je, ale jestli je to plevel nebo už tráva, těžko říct. Podle toho, co jsem četl na internetu, by se měla objevit spíše za 2-3 týdny.

Trošku otravné je, že jak přišlo rovnou léto, musím každý večer trávu nebo spíš semínka kropit. Od té doby, co jsme zaseli, samozřejmě podle Murphyho zákonů nezapršelo. Snad ale ještě nějaké deště přijdou, aby to neuschlo hned po vyklíčení a já na zahradě nezapustil kořeny s hadicí v ruce :)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *