Kovový plot – krásný a funkční celá desetiletí

Snad každý majitel nemovitosti s okolním pozemkem dříve či později narazí na problém, jak svůj pozemek či zahradu oddělit od okolí. Plotem, který bude nejen funkčním, ale hlavně estetickým doplňkem okolí.

Oslovili jsme společnost Ploty B&V z Bohumína, aby nám podrobně popsala jejich systém výroby kovových plotů. Firma působí na trhu více než 13 let a kromě kovových plotů vám k vašemu pozemku vyrobí na míru i pořádnou bránu s pohonem a přístupovým zabezpečením.

Proč si stojíme za kovovými ploty?

Kovové ploty jsou trend dnešní doby a my jsme se přirozeně přizpůsobili nejčastější poptávce našich zákazníků.

Není se čemu divit. Kvalitní a dobře vyrobený kovový plot má prestižní vzhled, který díky široké paletě povrchových úprav a neotřelému vzhledu podtrhuje výsledný dojem z celé stavby.

Vydali jsme se cestou výroby plotů z ocelových profilů, které využíváme na celá plotová pole, branky i brány. Důvod je jasný. Proti jiným materiálům nabízí ocel dokonalou pevnost a tvarovou stálost a je možné jí opatřit povrchovými úpravami, které zaručí bezúdržbovost v řádu několika desítek let.

Není ocel jako ocel

Kovové ploty z ocelových profilů vyrábíme v několika typových a designových řadách. Pro plotové prvky řady  Ekoline a Trend využíváme duté profilové tyče s odlehčenou konstrukcí. Skvěle se hodí i na brány s manuálním otevíráním a všude tam, kde je požadavek na nižší pořizovací náklady při zachování špičkové kvality oplocení.

Oplocení z řady Premium vyrábíme výhradně z profilových tyčí z plného materiálu. Jedná se o excelentní plot pro náročné zákazníky, kteří si potrpí na tradici a řemeslný fortel. Plné kovové tyče najdou uplatnění i u šikmých plotových polí nebo pro výrobu schodišťových zábradlí.

Vyšší cena = delší životnost

Pokud se rozhodnete pro  kovového oplocení buďte připraveni na poněkud vyšší cenu za pořízení ve srovnání s  jinými typy plotů. Je ale důležité zmínit, že se jedná o bezúdržové řešení na několik desítek let.

Jak si tím můžeme být tak jistí?

Všechny plotové prvky jsou po sváření ponořené do roztavené zinkové lázně. Na jejich povrchu dojde k vytvoření silné zinkové vrstvy, která ochrání sváry i materiál před korozí z vnější i vnitřní strany výrobku. Poté na ně dle požadavku zákazníků aplikujeme práškové vypalovací laky,  které si s nepřízní počasí  poradí po mnoho desítek let.

Jen díky tomu můžeme majitelům našich plotů garantovat 10-ti letou záruku.

Srovnání materiálů pro stavbu plotů

Dřevěný plot – jeho životnost je přibližně 15-20 let podle kvality použitého dřeva a nátěrů. U dřevěných plotů vás však čeká každé 3 roky nutnost pravidelné údržby povrchu včetně renovace nátěru. Navíc zde platí, že prvních 5 let je plot krásný designový prvek, dalších 5 let je především funkční a po 15 letech je vhodné, ne-li nutné jej vyměnit.

Plastový plot – někteří z vás možná namítnou, že plast nehnije a vydrží nejdéle. Povrchová vrstva však po letech vypalování sluncem degraduje a plot může ztrácet barvu a šednout. Renovace povrchové vrstvy je na rozdíl jiných materiálu prakticky nemožná. Lze použít plastové plotovky opatřené dekorovanou folií, ale s náklady se pak dostanete na úroveň drahých hliníkových plotů.

Kovové ploty – pokud jsou ošetřené duplexní nebo triplexní povrchovou ochranou, pak vám můžeme garantovat, že jste si koupili plot „na pořád“. Žárový zinek v kombinaci s polyesterovou vrstvou vytváří nepřekonatelnou bariéru proti korozi. Údržba těchto plotů je prakticky nulová. Kovové ploty Vás z dlouhodobějšího hlediska díky své odolnosti zbaví starostí s údržbou popřípadě výměnou plotu za nový.

Plotem to nekončí

Moc dobře si uvědomujeme, že samotným výběrem plotu vaše rozhodování nekončí. Na všechny plotové systémy montujeme také automatizované pohony bran s bezpečnostním řízením vstupů pomocí dálkových ovládačů, přístupových čipů nebo karet.

Myslíme i na vaší bezpečnost. K pohonům bran dodáváme vhodné bezpečnostní prvky tak, jak je příslušné normy vyžadují. Brány jsou vyráběné v souladu s platnou evropskou legislativou a jejich spolehlivost byla před uvedením na trh ověřená typovou zkouškou. A Pokud se stavby a montáže plotu svépomocí bojíte, vězte, že nemusíte. I s tím vám Ploty B&V poradí nebo pomůžou.

Kompletní plotový systém od Ploty B&V vaší rodině a přátelům poskytne bezpečné a velmi spolehlivé zázemí. A kde jinde, než doma byste se chtěli vždy cítit bezpečně?

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *