Typy plastových krytin

V dřívějších dobách se na střechy používaly přírodní druhy krytin. Například dřevěné došky, šindele, břidlice atd. Později je nahradily krytiny betonové a keramické, které ale v poslední době vystřídaly krytiny plastové. Ty se dále dělí na 3 skupiny, a to z klasických plastů, recyklovaných plastových materiálů a světlo – propustné krytiny.

Plastové krytiny se vyrábí ve formě šablon jako imitace břidlice, dřevěných došků a jiných krytin ve formě šablon. Oproti klasickým šablonám je zde výhodou nižší cena a hmotnost.

capacco1

Jaké vlastnosti tedy má krytina z recyklovaných plastů?

Tento materiál je odolný vůči mechanickému poškození i povětrnostním vlivům. Recyklované plasty, které již byly ošetřeny pro venkovní použití, se při výrobě krytin znovu zušlechťují barvivy, UV stabilizátory a plnivy. Navíc tyto krytiny odolávají slunci, krupobití, mrazu, náhlým změnám teplot a také tlumí hluk.

Capacco logo

Jednou ze společností vyrábějící tzv. lehké břidlice je i firma Capacco. Ta dodává krytinu ve třech různých variantách – eternitový tvar, česká šablona a čtvercový tvar, který má jeden roh zaoblený. Z hlediska materiálu jde o měkčené PVC s malou příměsí polyetylenu a polypropylenu. Krytina je velice pružná a ani vlivem slunečného záření neztrácí na své barevnosti. Cenově se jedná o velmi dostupnou možnost a v průběhu let se díky svému materiálu nemusí vůbec udržovat.


Toto je placený reklamní článek, autor blogu nenese odpovědnost za jeho obsah. Pokud chcete vydat podobný článek s tématikou stavebnictví a bydlení, napište mi.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *