Možnosti tepelného čerpadla voda-vzduch

Tepelná čerpadla se v několika posledních letech stala velice využívaným a vyhledávaným zdrojem bezplatné energie. Nejdostupnější variantou takového systému bude jistě tepelné čerpadlo voda-vzduch. Zařízení skládající se z několika prvků, jež dokáží přeměnit venkovní proudící vzduch na teplo, ohřev vody či chlazení vnitřních prostor.

Tepelné čerpadlo voda-vzduch může být navíc obohaceno o řadu dalších modelů a přidružených prvků, které mohou komunikovat s klimatizačním systémem, solárními panely či jiným zdrojem energie, který je v rámci tepelných čerpadel zapotřebí hlavně za zhoršených venkovních podmínek.

Praktické využití tepelného čerpadla

remko-WKF-compactJednotlivé prvky tepelného čerpadla voda-vzduch se starají o automatickou regulaci venkovního vzduchu a v závislosti na tom zvyšují účinnost celého zařízení. Mnohdy jsou čerpadla obohacena o speciální ovládací panely, které jsou schopny předkládat diagramy, energetické hodnoty a další údaje týkající se získané energie.

Tepelná čerpadla voda-vzduch jsou tak výhodná a přínosná z několika zásadních důvodů.

  • Modulární konstrukce
  • Možnost připojení EVU
  • Regulace ohřevu teplé vody a chlazení

Vysoká efektivita tepelného čerpadla

Tato novodobá a moderní zařízení disponují vysokou účinností do hraniční venkovní teploty -15 stupňů celsia. Poté je menší získaná energie ze vzduchu kompenzována klasickými zdroji vytápění, jako je elektrický nebo plynový kotel.

stuttgard-tepelne-cerpadlaTepelné čerpadlo voda-vzduch je složeno ze dvou jednoduchých a funkčních modulů –  vnitřního a vnějšího. Právě díky tomu jsou pořizovací náklady této varianty opravdu příznivé a je zaručena jejich brzká návratnost.

Moderní invertorová technologie tepelných čerpadel, která může za ideálních venkovních podmínek ušetřit až neuvěřitelných 75% energie.


Toto je placený PR článek, autor blogu nenese odpovědnost za jeho obsah. Pokud chcete vydat podobný článek s tématikou stavebnictví a bydlení, napište mi.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *