Jaké jsou ceny OSB desek? Srovnání cen OSB desek online.

Hledáte-li levný a přitom kvalitní přírodní materiál OSB desky jsou pro vás dobrým řešením. Cena OSB desek je více než příznivá a činí z nich tím pádem dostupný materiál všem stavitelům i domácím kutilům. Široká možnost využití tohoto materiálu ho navíc dělá ještě zajímavějším.

Dva a půl i pět metrů dlouhá OSB deska

Základním a nejvíce dostupným rozměrem OSB desky je 2500 milimetrů na délku a 625 (675) či 1250 na šířku. Jsou ale dodavatelé, které prodávají i desky delší a širší. Co se týče hrany desek, k dostání jsou desky s ostrou hranou a desky se systémem pero drážka. Každý z typů je vhodný pro jiný způsob montáže, někdy je pero drážka příjemným zjednodušením pokládky a jindy je spíš na překážku. Pro takové situace jsou tu právě ostře hraněné desky.

StavebninyX za vás poptají desky všech rozměrů a typů. Stačí zadat zakázku a pak už jen vybírat z nejlepších dodavatelských nabídek. Nebojte se specifikovat své požadavky a poptat OSB desky a jejich přesné ceny ve vašem okolí prostřednictvím online poptávkového formuláře ZDARMA. Přečte si více informací o jednotlivých typech OSB desek, jejichž cenu budete porovnávat: http://stavebninyx.cz/osb-deska-cena.html

OSB desky do vlhka i do sucha

Nejen, že jsou OSB desky nositelem kvalitních vlastností dřeva, které ještě vylepšují svou tuhostí, pevností a minimálními vadami materiálu. Můžete se si vybrat nejen mezi OSB deskami hrubými a lakovanými, trh nabízí tři základní třídy OSB desek, z jichž je každá uzpůsobená pro jiný druh prostředí. OSB 2 se hodí spíše do sušších prostor a interiérů, kdežto OSB 3 už odolají i větší vlhkosti. Do míst, kde je vlhkost obzvláště nepříjemnou komplikací pak patří OSB 4.

Nechte si spočítat cenu OSB desky a nakupte nejlevnější OSB desky

O ceně OSB desky rozhoduje jako u každého stavebního materiálu lokalita a prodejce, tedy dodavatel. Srovnejte nabídky z více míst a od více prodejců z naší databáze a ušetřete. Ceny za metr čtvereční OSB desek se pohybují od několika desítek korun do několika set. Cena OSB desky závisí samozřejmě na jejím rozměru a únosnosti spojené s tloušťkou desky. Zatím co tenké desky od osmi do dvanácti milimetrů pořídíte od 45 do 90 korun za metr čtvereční (70 – 150 korun za desku), OSB desky tlustší a tedy i únosnější, které jsou určené především pro podlahy a o tloušťce od 15 do 25 milimetrů se dají sehnat do sta až sto padesáti korun za metr čtvereční (120 – 200 korun za desku). Konkrétní ceny OSB desky můžete zdarma poptat prostřednictvím jednoduchého online formuláře na StavebninyX.cz.

Sto možností využití

OSB desky, tedy desky lisované a lepené z orientovaných třísek, nachází své využití v každé fázi stavby. Hodí se pro jednoduché dočasné konstrukce, jako jsou ploty nebo bednění, ale své využití nachází zejména jako plnohodnotný stavební prvek, kdy tvoří skladebnou vrstvu lehkých podlah, podbití střešní krytiny nebo přímo stěny, příčky, podhledy i stropy dřevostaveb. Z OSB desek se vyrábějí i nosníky, používají se jako ochranné a srovnávací obklady. Trendem moderní doby je využití OSB desek v interiéru.


Toto je placený reklamní článek, autor blogu nenese odpovědnost za jeho obsah. Pokud chcete vydat podobný článek s tématikou stavebnictví a bydlení, napište mi.

1 komentář u „Jaké jsou ceny OSB desek? Srovnání cen OSB desek online.

  1. Jen bych chtěl podotknout, že ač se to nezdá, tak OSB desky nejsou přírodní materiál. Tedy alespoň ne ty levné. Jsou sice z dřevěných štěpek, ale jsou pospojované různými syntetickým lepidly, které moc přírodních látek neobsahují, takže pokud chcete OSB jenom na podpůrné věci jako šalunk, nebo dočasné věci tak si vezměte klidně ty levné. Ale pokud je chcete do interiérů, tak si raději kupte ty dražší a ptejte se na to jakým lepidlem byli spojovány a jestli neobsahují formaldehyd, který se pak uvolňuje do prostoru. Ale jinak souhlasím, že je to univerzální materiál a když pominu to lepidlo, tak i ekologický. Jo a u těch levných je ještě problém, že po nějakém čase (v řádku let) začínají mírně bobtnat a pokud na ni máte tenkostěnnou omítku, tak vám začne opadávat.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *