Jak v domě zajistit kvalitní televizní příjem

Ačkoli je na výběr příjmu televize času poměrně dost, přesto jsme se rozhodli pomalu zvažovat, jakou variantu zvolíme pro budoucí příjemné posezení u multimediální skříňky, dnes už spíš placky.

V jednom jsme měli jasno, chceme kvalitní obraz, dostatek programů a dobrý příjem. Chceme mít moderní domácnost, kde televize neplatí jen za přijímač kanálů a servírovaných programů televizním vysíláním. Chceme mít nad programem vlastní kontrolu, což jednoznačně předznamenává kvalitní technické vybavení s dostatkem konektorů pro připojení dalších přístrojů zejména přes univerzální a rychlý HDMI kabel a také samozřejmě USB rozhraní k připojení externích harddisků nebo flash disků, kterými budeme moci kdykoli rozšířit kapacitu pro nahrávání a přehrávání vlastních souborů. Máme představu o vytvoření multimediálního centra.

Na výběr samotné televize je také ještě času dost. Dnešní televize jsou ale čím dál rozměrově kompaktnější a nezabírají sice mnoho místa, přesto bychom raději než televizi se stojanem pořídili držák na televizi na zeď a prostor potřebný pro její umístění minimalizovali úplně.

Vzhledem k velmi omezenému počtu televizních kanálů, které jsou dostupné na běžném přijímači a v naprosté většině případů také chabému obrazu vysílání, nepřipadá obyčejná dvb anténa do úvahy. Pokud už pořídíme kvalitní drahou televizi, chce to, aby měla také adekvátně kvalitní obraz ve vysokém rozlišení. Proto jsme se rozhodli příjem kanálů řešit pomocí satelitu. Ponecháme si ze začátku zatím asi jen základní programovou výbavu zdarma a uvidíme. Určitě ale satelit rozvedeme na všechny televize v domě, znamená to sice větší investici do technického zázemí, protože každá televize musí mít vlastní přijímač a dekódovací kartu, ale ten komfort za to stojí. Podle spokojenosti bychom třeba do budoucna připlatili za programové balíčky navíc.


Toto je placený PR článek, autor blogu nenese odpovědnost za jeho obsah (byť tento konkrétní se velice blíží tomu, jak bude TV v domě řešit). Pokud chcete vydat podobný článek s tématikou stavebnictví a bydlení, napište mi.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *