Co by nemělo chybět v dokonalé moderní ložnici

Určitě budeme všichni za jedno, že na ložnici jako místnost, je potřeba brát trochu jiný metr. Je to prostor, kde máte hlavně odpočívat. Potřebujete, aby na vás tahle místnost působila pokud možno uklidňujícím dojmem. Proto třeba není úplně ideální, je-li ložnice zařízena v agresivních barvách, červených odstínech. Jak tedy ložnici zařídit tak, abyste se v ní cítili příjemně, ale současně byla praktická?

Každá ložnice má dva aspekty. Tím prvním je vzhledové vybavení. Ložnice se skládá z několika kusů nábytku. Podle aktuálních trendů by tyto jednotlivé kusy nábytku měly být ideálně sladěny. Proto se také pořizují rovnou celé ložnicové sestavy jako celek nebo postupně různé kusy nábytku z jedné řady.
Pokud jde o konkrétní zařízení ložnice a nábytek, který by v ní neměl chybět, a také jeho uspořádání, záleží určitě, jak velký prostor máte k dispozici, a co všechno potřebujete v ložnici mít.

Klasická ložnice totiž kromě spánku a tedy pohodlné postele zajišťuje také úložný prostor pro oblečení a ložní prádlo. Proto je zapotřebí mít dostatek prostoru pro skříň nebo alespoň komodu. Právě šuplíkové komody mohou být skvělým úložným prostorem pro ložní prádlo a povlečení. Pokud máte někde v bytě nebo v domě šatnu, do které můžete ukládat oblečení, pak v ložnici skříň mít nepotřebujete. U postele by na každé straně neměly chybět noční stolky pro odkládání nezbytných věcí, na lampu nebo budík. U postele by rozhodně mělo být světlo přístupné bez vstávání.

Někdo kromě spánku využívá ložnici také k práci, tedy jako pracovnu. Pak je potřeba mít v ložnici nějaký koutek s psacím nebo počítačovým stolem, který ale bude alespoň částečně nebo opticky oddělen od spacího prostoru, aby nedocházelo k rušení. K pracovnímu prostoru může patřit také knihovna. Některé ložnicové sestavy s tímto počítají a nabízejí celou sadu nábytku pro ložnici včetně pracovního prostoru.


Toto je placený reklamní článek, autor blogu nenese odpovědnost za jeho obsah. Pokud chcete vydat podobný článek s tématikou stavebnictví a bydlení, napište mi.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *